top of page
Search
  • Writer's pictureBalint Vojnits

Hogy kerülnek a weboldalaim a Google élére?

Updated: May 17, 2021

Az talán magától érthető, hogy ha a Google kereső látogatóit akarom a weboldalamra csábítani, akkor a weboldalakat és a tartalmat is ennek érdekében kell optimalizálnom.


Ebben a videóban elmondom, hogyan tudom a Google számára pontosan megmondani, hogy pontosan kinek és milyen tartalmat ajánljon a Google kereső látogatói számára. 

A keresőoptimalizálás önmagában egy elég széles és összetett terület. A keresőoptimalizálás számomra egy olyan folyamat, mint amikor egy festményt soha nem fejezek be, mert mindig újabb és újabb színeket, formákat adok hozzá a festményhez.


Hogyan csinálom? Először is a weboldalam minden oldalát különálló kommunikációs tölcsérként építem fel, más és más típusú látogatóknak, más és más célokkal. Ez biztosítja, hogy a digitális tartalom mindig, mindenkinek releváns.


MIÉRT (Kulcs értékek)

Önmagában ez a struktúrális építkezés hatalmas segítség a Google számára, hogy az adott weboldalt a megfelelő módon olvassa és értékelje.

A cél elérése érdekében a keresőoptimalizálás során egyszerre kell megfelelni a célcsoport igényének és a Google algoritmusainak is. A weboldalon lévő digitális tartalmakat és azok célját a célcsoportnak és a Google-nek egyszerre kell megérteni.

A weboldal struktúrájának alap komponensei segítenek abban, hogy a látogatatók és a Google is értse a weboldal struktúrát és a célt is.


1. Weboldal címe,

2. Rovatcímek,

3. Navigáció,

4. Kulcsszavak,

5. Az oldalon lévő linkek,

6. Meta tag-ek

7. Cselekvésre felhívó gombok


HOGYAN (Kulcs kompetenciák)

A "cselekvésre felhívó gombok, vagy linkek az oldalakon belüli tartalom stratégiának kiindulópontjai, mivel ideális esetben, minden egyes oldalon, ezek a látogatások végső állomásai.
A weboldal egyéb tartalmai, a kulcsszavak és az oldalakon belüli anchor linkek irányítják a látogatót a cselekvő gomb, vagy link irányába.


Mitől keresőoptimalizált a tartalom?

Az a digitális ökoszisztéma, amit építek, több weboldal együttese, melyekre kivétel nélkül jellemző, hogy a digitális tartalmat a látogatók generálják, készítik és publikálják egy-egy speciális téma köré nagyon sok releváns kulcsszóval. Ez a tartallom-jellemző már önmagában hatalmasat tesz ahhoz hozzá, hogy a digitális tartalmak mindig egyediek és hitelesek maradjanak.


A tartalomgyártók blogokat, videókat és podcastokat is tudnak publikálni. Az összes trendi digitális tartalomfajtát.


Automatizmus, ami a keresőoptimalizált tartalomgyártást segítik


Hogy biztos célt érjenek a tartalomgyártók által publikált tartalmak, a tartalomgyártást a weboldalak egy keresőoptimalizáló automatizmussal támogatják. Így a tartalomgyártók a történetükre tudnak koncentrálni és nem kell vesződni a keresőoptimalizálással.
Hogyan válnak a weboldalaim a legértékesebbeké

A cél az, hogy a célcsoportjaim számára a legértékesebb weboldallá válljak.


Hogyan?

Amint a Google szemében már most is magasra értékelt weboldalak kezdenek hivatkozni az én weboldalaim tartalmaira, azt a Google észleli, ezért a keresőben ezt kezdi preferálni.


Egy keresőoptimalizálási trükk

Ahhoz, hogy magas értékű domain-ekről és kulcsszó versenytársaktól organikusan kapjak a weboldalaimra hivatkozó linkeket, egy jóindulatú trükkre volt szükség.


Úgy kapok értékes hivatkozó linkeket a weboldalaimra, hogy ezekkel a rám vissza hivatkozó linkekkel a partnereim egy szolgáltatás tudnak aktivizálni.

Interaktív widgeteket hoztunk létre, amik a partnereink weboldalainak header szekciójába injektálva az adott oldalakon a partnerek weboldal látogatói számára megjelennek. Az beágyazott widgetekre nyomva a látogatók előtt a mi weboldalunk tartalma nyílik meg egy ablakban, amibe bekattintva el is érik azokat, a mi weboldalunkra irányítva a látogatót.


Az ilyen partneroldalakba beágyazott linkekről jövő látogatói forgalmak a Google számára azt mondják, hogy a tartalom a releváns, értékes és megbízható.


MIT (Kulcs technológia)

Ilyen erős keresőoptimalizált struktúrával biztosítom, hogy a weboldalaim könnyen érthetőek, átláthatóak, relevánsak, és értékesek mind a látogatók, mind a Google számára.50 views0 comments

Comments


bottom of page