top of page
Search
  • Writer's pictureBalint Vojnits

Hogy irányítom az ügyfelek teljes vásárlási folyamatát a weboldalamon?

Egy szuper hatékony kommunikáció megalapozásához az ügyfelek döntéshozatalának folyamatát kell megértenünk. Ebben a videóban elmagyarázom, hogyan irányítom az ügyfelek teljes vásárlási folyamatát a weboldalamon.




A vásárlási folyamat öt lépésből áll


Engedd meg, hogy elmagyarázzam:

A vásárlási folyamat mindig öt alap pszichológiai lépésből áll

  1. Az első lépés a probléma felismerése. Például, amikor érzem, hogy szomjas vagyok.

  2. A második lépés az informálódás szakasza, amikor a legjobb megoldást keresem a problémám megoldására. Amilyen hamar csak lehet, látni akarom a lehetőségeimet.

  3. A harmadik lépésben számba veszem a legjobbnak tűnő lehetőségeket.

  4. A negyedik lépésben döntést hozok és lépek. Vásárolok.

  5. Az ötödik lépésben értékelem a tapasztalataimat, és levonom a következtetést a jövőre vonatkozóan. Ez már a vásárlás utáni vásárlói magatartásom.

Mindenki ugyanezen a pszichológiai folyamaton megy végig. Néha ez húsz másodperc alatt zajlik l, néha húsz óra alatt hozunk döntést, vagy akár húsz napra is szükségünk lehet. Attól függ, hogy mennyire sürgős az igény és hogy mennyire vagyunk ellátva elegendő információval a vásárlás megkezdéséhez.


Hogyan lehet a vásárlói magatartást a weboldalon irányítani?


A kihívás az, hogy megnyerjük a látogatók figyelmét és onnan kezdve támogassuk őket a vásárlás felé azzal, hogy a vásárlás pszichológiai lépéseiben a megfelelő információval látjuk el őket.


A cél az, hogy a látogatók az én saját kommunikációs folyamatomon menjenek végig saját maguktól és azért mert ők is úgy érzik, hogy ez az út számukra a legjobb.

Ezért az egyik jó tanácsom, hogy először tartalmat gyárts és ahhoz tervezz utána weboldalt, vagy bármilyen más digitális csatornát.


A legjobb látogatói élmény érdekében, minden látogató számára megtervezem a kommunikációs folyamatot előre, annak érdekében, hogy a bizalmukat a legjobb tartalommal nyerhessem el.


Ezzel a videó sorozattal például a célom, hogy azok figyelmét nyerjem el, akik digitális vállalkozókká akarnak válni akár már ma. Azok akik ezt a traction show-nak nevezett videó sorozatot követik, várhatóan hamarabb lesznek kíváncsiak és válnak látogatóból elkötelezett nézővé, esetleg később vevőimmé.


Kommunikációs tölcsér

A digitális világban a vásárlás pszichológiai szakaszait egy tölcsér formájában illusztráljuk. Az első lépés a tölcsér teteje, és a vásárlás lépése a tölcsér alja.


A következő videókban elmondom, hogy irányítom az informálódás szakaszában lévő látogatókat a vásárlás felé, az saját kommunikációs tölcsérem közepén.


80 views0 comments
bottom of page